Saturday, June 4, 2016

របៀបធ្វើពងទាប្រៃ‬

‪#‎វិធីធ្វើពងទាប្រៃ‬ *គ្រឿងផ្សំ៖ ពងទាឆៅសាបល្អ៥០គ្រាប់ អំបិល កន្លេះគីឡូ ក្រឡ រឺ កែវ។ *វីធីធ្វើ៖ - ដាំទឹកអំបិល រួចទុកអោយត្រជាក់ (រង្វាល់ទៅតាមបរិមាណ១លិចស៊ុត) - លាងពងទាអោយស្អាតរួចរៀបដាក់ក្នុងក្រឡអោយពេញ ហើយចាក់ទឹកអំបិលចូល យកឈើខ្ទាស់កុំអោយអោយពងអណ្តែត ផុតទឹកអំបិល។ - រក្សាទុកនៅកន្លែងមានសុវត្ថិភាព ២៥ ថ្ងៃ ទៅ ៣០ថ្ងៃ (យ៉ាងយូរ) រឺ ៣អាទិត្យទៅ ៤អាទិត្យ យ៉ាងយូរ នោះលោកអ្នកនឹងបានពងទាប្រៃ យ៉ាងឆ្ងាញ់់ពិសារ។ > បញ្ជាក់៖ បើមានពង១ប្រេះឬស្រាំ ពងទាំងអស់ហ្នឹងត្រូវស្អុយខូច ឬប្រៃខុសបច្ចេកទេសត្រូវយកពងនោះចេញ។ *វិធីមួយបែបទៀត៖ ទឹកអំបិលមិនបាច់ដាំក៏បាន គ្រាន់តែចាក់ទឹកស្អាតធម្មតាកូរអោយរលាយអំបិល ហើយចាក់លើស៊ុតដែលបានរៀបក្នុងក្រឡអោយលិច ហើយព្រឹកលើង យកស៊ុតត្រាំនោះហាលថ្ងៃ ២-៣ព្រឹក ហើយយកមករក្សាទុកកន្លែងមានសុវតិ្ថភាព ។ *វិធីធ្វើមួយបែបទៀតរហ័សបានទទួលទាន៖ ស៊ុត ១០ គ្រាប់ អំបិល ២៤០g ត្រាំរយៈពេល ១សប្តាហ៍ ទៅ ១០ថ្ងៃ (យ៉ាងយូរ) នឹង បានទទួលទាន (តែវិធីនេះប្រៃ ផ្នែកសខ្លាំង)។ ជាទម្លាប់ ត្រាំបាន២០ថ្ងៃ បងប្អូនអាចលូក យកមកស្ងោរទទួលទានបណ្តើរៗបានហើយ។

No comments:

Post a Comment